imobiliare lacul garda

Lake-Garda.net

Lake-Garda.Net - Cele mai frumoase plaje ale lacului Garda

lacul garda italia     |        

Home
Lacul Garda Sud
Lacul Garda Est
Lacul Garda Vest
Piata Imobiliara
Contact
Lacul Garda, piata imobiliara.

Piata imobiliara la lacul Garda este in floare.
Sa cumperi o proprietate in apropiere de lacul Garda, poate fi o investitie foarte buna, din mai multe puncte de vedere:
- proprietatile au crescut constant in valoare, mai mult decat rata inflatiei;
- cererea pentru proprietati de calitate langa lac, este foarte mare, atat pentru rezidente cat si pentru investitii: cu alte cuvinte, este usor sa gasesti un cumparator oricand doresti sa-ti vinzi investitia;
- pe durata sezonului de vacanta (Aprilie - Septembrie) este profitabil sa inchiriezi apartamente sau case turistilor: unele agentii imobiliare se ocupa de toate aspectele implicate pentru un comision ( de obicei in jur de 10% +TVA);
- cererile de inchiriere pe tot parcursul anului sunt si mai multe datorita faptului ca majoritatea proprietarilor opteaza pentru inchirierea sezoniera.

Suna prea frumos ca sa fie adevarat? Defapt, cum mereu se intampla, tot timpul exista si o parte "intunecata" a lucrurilor!

In primul rand, taxele in Italia pe tranzactiile de proprietati sunt foarte ridicate. Ca si regula, cumparatorului i se cere sa plateasca 10% din valoarea proprietatii! Acest procent poate fi redus la 3 sau 4 % (depinzand de cine este vanzatorul: persoana fizica sau companie privata) dar numai cu anumite conditii. Cea mai importanta conditie este ca cel care cumpara sa locuiasca in casa, si nu nu poate vinde mai repede de 5 ani de la cumparare.
Din punct de vedere fiscal, situatia este mai buna daca decizi sa vinzi o propietate.
Desigur, informatiile oferite aici trec doar in revista aspecte ale unei problematici complexe, insa ai nevoie de un bun consultant in domeniu.

Un al doilea aspect se refera la faptul ca este dificil sa cumperi o proprietate buna, fara ajutorul unei agentii imobiliare, deoarece majoritatea proprietarilor nu doresc sa piarda timp dand anunturi, raspunzand la telefoane, intalnind potentiali cumparatori, si prefera sa lase aceste activitati consumatoare de timp, unei agentii imobiliare.
Comisionul pentru agentiile imobiliare este de obicei intre 2 si 4% (+TVA) din valoarea proprietatii.
Daca consideri ca si taxele notariale sunt ridicate, atunci e clar ca a cumpara o proprietate poate fi o buna investitie, insa doar pe termen lung. Cu alte cuvinte, sunt putine sanse de castig intr-un timp scurt.

Cele mai cerute proprietati sunt apartamentele cu un singur dormitor in vile rezidentiale cu piscina, cele care au in dotare si garaj, fiind si mai cautate. Acest gen de apartamente sunt de obicei deja vandute, inainte chiar de a fi construite.

Desenzano, Sirmione, Lazise si Bardolino sunt cele mai scumpe zone; Manerba, Moniga, Padenghe si Peschiera sunt oarecum mai accesibile. Zonele de tara din jurul lacului (sa zicem la aproximativ 10 km de lac) sunt mai ieftine.
Sa gasesti o proprietate cu vedere la lac in Desenzano, Sirmione, Peschiera, este foarte scump si dificil. Aceste zone sunt plane, deci proprietatile cu vedere la lac, sunt doar cele aflate foarte aproape de lac.
In Manerba, Moniga, Padenghe, Lazise si Bardolino este mai usor de gasit un apartament cu vedere deoarece aceste zone sunt mai inalte.


Gasirea unui loc de sedere

De ce atatia oameni isi petrec vacanta la lacul Garda?

Sudul lacului Garda se bucura de o clima blanda si are legaturi excelente cu principalele orase din nordul Italiei (Milan, Bergamo, Brescia, Verona, Vicenza, Padova si Venetia), atat cu masina (autostrada A4) cat si cu trenul. Aceasta zona este si in apropierea a doua aeroporturi (Montichiari si Verona).
Toate zonele sunt frumoase, curate si ofera siguranta.
Mancarea este foarte buna si exista numeroase restaurante, cofetarii, fast-fooduri, puburi.
Oferta de distractii este foarte bogata, atat pentru familii cu copii cat si pentru cei tineri: discoteci, piscine, parcuri de distractii, cinema, centre comerciale, tururi la principalele orase, plimbari, si asa mai departe. Asadar, nimeni nu se poate plictisi aici!

Cei mai multi turisti vin din nordul Italiei. Cei mai multi dintre ei au case de vacanta unde vin si stau in weekend si cateva saptamani pe timp de vara.
Cei mai multi straini vin din Germania si Tarile Scandinave.

Luna August este cea mai critica pentru gasirea unui loc de sedere: este recomandat sa faci o rezervare cu cateva luni inainte, avand in vedere ca majoritatea italienilor merg in vacanta in luna August.
Hotelurile sunt scumpe de obicei, deci sunt o alegere buna doar pentru o perioada scurta de sedere.
Cea mai buna alegere pentru o familie cu copii, este inchirierea unui apartament pentru una sau mai multe saptama.
Sa stai intr-un campsite este o alta solutie buna, dar daca nu locuiesti in rulota ta, este bine sa te asiguri ca iti ofera un bungalow nou cu aer conditionat.

lacul garda

     Peisaje din Sirmione...Linkuri Utile

Copyright © 2003-2013 - Lake - Garda . Net - Toate drepturile rezervate.
Utilizarea acestui site implica acceptarea Conditiilor de Utilizare si consensul asupra confidentialitatii.


imobiliare lacul garda  |   imobiliare  |   lacul garda  |   rezidente lacul garda